Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Register odchytených a túlavých zvierat prístupný online

Dátum: 24.09.2020
Autor: Iveta Mesárošová
Počet videní: 1742
Register odchytených a túlavých zvierat prístupný online

Informácia pre obyvateľov

Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky spustila verejne prístupný elektronický Register odchytených a túlavých zvierat (ROTZ), do ktorého sú registrované všetky osoby schválené na odchyt túlavých zvierat, karanténne stanice a útulky.

Do registra sa evidujú všetky nové odchytené túlavé zvieratá v čase ich prijatia do karanténnej stanice, resp. útulku, vrátane čísla čipu, dátumu, času a miesta odchytu a fotodokumentácie. Sprístupňuje informácie o zvieratách, ktoré boli odchytené v katastrálnom území obce a umožňuje tak majiteľom nájsť stratené zviera, resp. záujemcom vyhľadanie zvieratka na prípadnú adopciu.

Aplikácia sprístupňuje informácie o zvieratách prijatých do útulkov a karanténnych staníc obciam aj verejnosti. Obciam poskytuje prehľad o zvieratách, ktoré boli odchytené v ich katastrálnom území, a verejnosti zjednodušuje hľadanie stratených zvierat a prípadnú adopciu.

Verejnosť má okrem registra zvierat ( dátum, čas a miesto odchytenia zvieraťa, fotografia a prípadne číslo čipu) prístup aj k zoznamu útulkov, karanténnych staníc a veterinárnych lekárov.

Aplikácia pomôže zvýšiť pravdepodobnosť návratu stratených alebo zatúlaných k majiteľom a skrátiť túlavému zvieraťu pobyt mimo domova. Momentálne sa v registri nachádzajú dva psy odchytené v katastri Trnovca nad Váhom.

Register odchytených túlavých zvierat nájdete na webovom sídle https://rotz.svps.sk

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.