Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stanica - prvotný názor

Vyriešený
Prijatý: 28.07.2022
Zodpovedaný: 29.07.2022
Autor: Juraj
Zodpovedal: Iveta Mesárošová

Podnet:

Už som viackrát písal, že železničná stanica je to prvé, čo si návštevník obce všimne a vytvor si názor o nej. Tentoraz sú to kôstky divých čerešní rastúcich nad chodníkom zo stanice. Je to nielen dekoračný problém, ale najmä bezpečnostný. Už v minulosti na podobný problém doplatil Jánošík, teraz je to o kôstkach, ktoré spôsobujú problém pri chôdzi. Na foto je vidno kôstky a vo vyznačených miestach ich je neúrekom, pri vchode smerom k vodárni akoby ich vysypal... Keď zastaví autobus pred vchodom, musíte cez ne prejsť a ak sa ponáhľate, nešťastie priam čaká!
Viem, že odpoveď bude, že je to v kompetencii železnice, ale to, ako vyzerá okolie si cestujúci nepriradí k železnici, ale obci, možno starostovi, poslancom... ľuďom v nej. O pár dní sú tu hody, (o pár mesiacov voľby...) príde veľa návštevníkov. Začalo sa skrášľovanie okolia kostola a pokosí sa lúka pre lunapark, možno aj tráva okolo cintorína pred stanicou, ale kto dá do poriadku predstaničný chodník a samotnú zaburinenú stanicu?
Chápem, že niet peňazí, že sú horúčavy, sú iné veci, ktoré majú vyššiu prioritu, no netreba zabúdať ani na ten prvý dojem. Ďakujem všetkým, čo sa starajú o zeleň v obci, v našom okolí pár krát do roka pokosia ulicu, ostrihajú stromy. V Zbernom dvore je čisto a príkladne všetko usporiadané, ľudia sú ochotní a pomôžu ak treba. Skutočne treba povedať, že o zeleň v obci je dobre postarané, ale skúste to prosím aj na miestach, ktoré síce nie sú v majetku obce, ale sú jej súčasťou. Veď keď prejde pred vašim domom kôň a nechá tam kôpku, nebudete písať majiteľovi koňa aby ju odstránil, ale sami to spravíte, aby ste boli bez hanby...


Odpoveď:

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet, postúpili sme ho kompetentnému pracovníkovi Železníc SR. Keďže však máme na pamäti aj zdravie a bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov obce, zároveň pracovníci úseku verejnej zelene pristúpia k odstráneniu nebezpečných kôstok. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.