Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výzva pre majiteľov psov

Dátum: 22.11.2022
Autor: Ing. Daša Hasztermanová
Počet videní: 624
Výzva pre majiteľov psov

Výzva

Počet majiteľov psov v našej obci každým rokom stúpa. Pravidelne sa na webe objavia aj sťažnosti na to, čo po venčení psích maznáčikov ostáva na chodníkoch, či v tráve. Uvedomujeme si, že zverejnením článku sa situácia len tak zo dňa na deň nezlepší, ale pripomínať si niektoré informácie je podľa nás dôležité. Chovať psíka obnáša aj povinnosť zbierať jeho exkrementy.

Prihlásením a zaplatením dane sa však povinnosti majiteľa psa nekončia. Majiteľ psa je povinný starať sa aj o to, čo pes po sebe zanechá na trávniku počas venčenia a prechádzky mimo dvor a byt. Zákon č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú podmienky držania psa, definuje túto skutočnosť takto: Osoba, ktorá vedia psa a neodstráni bezprostredne výkaly, ktorými pes znečistil verejné priestranstvo, sa dopúšťa priestupku. Za tento priestupok  môže obecná polícia uložiť blokovú  pokutu do 65 €.

Z toho dôvodu Obecná polícia v Trnovci nad Váhom vyzýva majiteľov psov, aby brali do úvahy toto porušenie zákona a počas venčenia si odpratali po svojom psovi exkrementy a tým prispeli k poriadku a čistote v obci.  

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.