Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Revitalizácia rybníka Vermek - krajinno-architektonická štúdia

SÚBOR
Dátum: 16.03.2021
Autor: Ing. Daša Hasztermanová
Počet videní: 1804
Revitalizácia rybníka Vermek - krajinno-architektonická štúdia

informácia pre obyvateľov

V súčasnosti na Slovensku rastie záujem o tému verejných priestorov a a obyvatelia majú záujem participovať pri rozhodovaní o ich výslednom vzhľade a využití. Aj my sme sa preto rozhodli zapojiť obyvateľov našej obce do pripravovanej zmeny využitia a vzhľadu rybníka Vermek a jeho okolia.

Obec oslovila odborníkov a výsledkom je krajinno-architektonická štúdia „Trnovec nad Váhom –Vermek – Centrálny obecný park s jazerom – modro-zelené srdce dediny“. Cieľom štúdie je zveľadiť modrú a zelenú infraštruktúru obce a rozšíriť možnosti kultúrno-spoločenského, rekreačného a športového využitia lokality Vermek. V rámci štúdie autori navrhli povýšiť rybník Vermek na centrálny obecný park s jazerom, ktorý bude modro-zeleným srdcom obce Trnovec nad Váhom.

Návrh pre obyvateľov a návštevníkov sprístupní vodnú hladinu a ponúkne im prechádzky a posedenie v atraktívnom prostredí s peknými výhľadmi. Existujúca vegetácia je v návrhu vo veľkej miere zachovaná a doplnená o domáce druhy drevín a bylín. Zaujímavosťou návrhu je riešenie erózie brehov rybníka prírodnými materiálmi, terasové sedenie a väčšie mólo na stretávanie sa a oddych v príjemnom prostredí, ako aj menšie móla pre rybárov. Súčasťou štúdie je i inventarizácia drevín. 

Štúdiu nájdete v prílohe a ďakujeme za všetky nápady a návrhy k predloženej štúdii. Po zlepšení pandemickej situácie privítame možnosť usporiadať stretnutie s obyvateľmi tejto lokality, ale aj s každým, koho táto téma zaujala. V prípade záujmu obec zorganizuje spoločné stretnutie s autormi štúdie. Samozrejme, svoje pripomienky môžete posielať už teraz na emailovú adresu obec@trnovecnadvahom.sk s označením „Rybník Vermek – štúdia“.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Trnovec_Vermek_KA štúdia Veľkosť: 14.4 MB Formát: pdf Dátum: 17.3.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.