Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Verejné prerokovanie spaľovne

Vyriešený
Prijatý: 30.04.2021
Zodpovedaný: 03.05.2021
Autor: Ing. Peter Fülöp
Zodpovedal: Administrátor

Podnet:

Dobrý deň,
chcem sa informovať či obec nezváži zmenu miesta konania verejného prerokovania v plánovanej výstavbe spaľovni ktorá sa má konať 11.5.2021 o 16:00 v telocvični základnej školy. Nakoľko ide o mimoriadne vážny zámer, ktorý má potenciál veľmi výrazne ovplyvniť kvalitu života v obci, predpokladám že je aj záujmou obce aby o niečom takto dôležitom vedelo čo najviac ľudí čo najviac informácií. Ide predsa len o spaľovňu, nech sa to už názvom hociako kamufluje. Práve preto sa chcem spýtať či kultúrny dom, ako miesto v strede obce nie je vhodnejšie, predsa sa len vie pristaviť potenciálne aj viac okoloidúcich, než v telocvični ktorá je zastrčená. Navyše 11.5. dúfajme aj v pekné počasie, v areáli kultúrneho domu máme niečo aj ako amfiteáter a keď prihliadneme na protipandemické opatrenia človek si vie predstaviť že s ozvučením (čo nie je problém) by sa prerokovanie konalo aj v exteriéri. Tak isto sa chcem spýtať či obec plánuje zdôrazňovať občanom konanie tak dôležitého verejného prerokovania s cieľom informovania čo najširšej skupiny obyvateľov.


Odpoveď:

Dobrý deň, verejné prerokovanie bolo určené do týchto priestorov z kapacitných dôvodov, aby sme vedeli vzhľadom na pandemické opatrenia zabezpečiť účasť pre čo najviac ľudí. Vzhľadom na nestálosť počasia nie je možné v tomto období uvažovať nad exteriérom. Zároveň sme s investorom dohodnutí, že ak by záujem obyvateľov prekročil kapacitné možnosti, tak sa verejné prerokovanie zopakuje aj pre tých obyvateľov, ktorí by sa pre veľký záujem nemohli z kapacitných dôvodov na prerokovaní zúčastniť. Zároveň nepredpokladáme, že obyvatelia obce, ktorí majú záujem sa verejného prerokovania zúčastniť, nepoznajú svoju obec a nedokážu nájsť telocvičňu našej základnej školy. Obec rovnako ako v iných prípadoch využije všetky komunikačné spôsoby na informovanie obyvateľov o konaní verejného prerokovania. Veríme a dúfame, že sa verejného prerokovania zúčastní viac obyvateľov našej obce, ako sa ich doteraz zapojilo do priebehu posudzovania vplyvov na životné prostredie, pretože v tomto konaní sa angažoval len 1 obyvateľ našej obce.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.