Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

4. STRETNUTIE HORNOJATOVČANOV A KĽUČIARČANOV

Hornojatovčania opäť spolu!

Horný Jatov v sobotu  8.7.2017 už po štvrtýkrát otvoril svoje brány dokorán. Písal sa rok 1997, keď sa zišla skupina nadšencov, ktorá zorganizovala stretnutie rodákov a dlhodobých obyvateľov Horného Jatova. Uplynulo práve dvadsať rokov a Horný Jatov bol  dejiskom štvrtého stretnutia nielen Hornojatovčanov, ale aj Klučiarčanov.
V sobotu v Hornom Jatove bolo veselo. Po svätej omši, ktorá bola o štrnástej hodine v miestnom kostole, sa  začal  v areáli komunitného centra kultúrny program.
V úvode privítal hostí starosta obce  Július Rábek a predseda občianskeho združenia Hornojatovčan Peter Gomboš. V kultúrnom programe vystúpili tradične žiaci základnej školy z Trnovca nad Váhom, speváčky, tanečná skupina Jumping jump. Skvelú atmosféru tiež  vytvorili: spevácky súbor Jatovčanka, močenskí speváci, country skupina a spevácky súbor Senior z Mojmíroviec.
Počas odpoludnia v príjemnej atmosfére bol dostatočný priestor aj na spoločné rozhovory,  hlavne medzi tými, ktorí sa už dávno nevideli. A verte, bolo dosť dojímavých stretnutí, veselých rozhovorov, výbuchov smiechu pri spomienkach na detstvo a mladosť. 
Vo večerných hodinách bola organizovaná  návšteva cintorína ako spomienka na tých, ktorí už odišli na večný odpočinok. Uctili sme si ich položením spoločného venca.
Od devätnástej hodiny do tanca hrala skupina TOP súrodencov Harmatových. Aj tí sa postarali o dobrú náladu . Účastníkom isto chutilo občerstvenie vo forme klobás a vo večerných hodinách guľáš, ktoré zabezpečil Daniel Kňažko prostredníctvom rodiny Rotekovej, ktorá dané pochúťky pripravovala.

Hornojatovčania a Klučiarčania opäť nesklamali. Prišlo ich v sobotu do Horného Jatova viac než tristo, a nechýbal ani známy  rodák Eduard Kukan, ktorý vo svojom príhovore poďakoval organizátorom za prípravu takéhoto skvelého podujatia. Zároveň neskrýval nadšenie, a vieru, že podobné stretnutia sa budú organizovať na Hornom Jatove aj v budúcnosti.